GRIFF Colin Deru

COLIN DERU

Colin Deru speelt met Griff sinds eind 2012. Hij speelt ook met Compagnie Trivelin en Benelo.

"Ik ben begonnen met muziek toen ik 7 of 8 jaar oud was. Mijn grootvader gaf mij toen gitaarlessen. Ik was niet zozeer geinteresseerd in het notenleer maar moest het wel leren van hem. Daarom ben ik ook redelijk snel gesotpt. Op de leeftheid van 11/12 jaar ben ik terug begonnen, maar met accordeon, gevolgd een paar jaar later door doedelzak. Ik heb lessen gevolgd bij Rémi Decker en daarna verder op mijn eigen geleerd dankzij CDs, maar ook met het luisteren naar mijn vader die ook doedelzak speelt (maar mij nooit les gegeven heeft). Ik heb later ook nog een paar stages gevolgd bij Eric Montbel.

Mijn eerste invloeden zijn natuurlijk alle folk bals die mijn vader speelde met Trivelin enKiermesdrep. Verder houd van veel soorten muziek, en op doedelzakgebied hoor ik graag doedelzakspelers zoals Vincent Boniface, Eric Montbel, Rémi Decker, Julien Barbances, Julien Cartonnet...

Ik speel vooral muziek uit centraal Frankrijk, maar ook nummers uit Zweden, België, Bretanië... en houd ook van middeleeuwse en renaisaance muziek. "